6 Tips bij motivatieproblemen rondom sporten

Sporten is een van de beste manieren om gezond te blijven, zowel fysiek als mentaal. Toch hebben velen van ons wel eens te maken met motivatieproblemen. Of je nu een doorgewinterde sporter bent of net begint, het is normaal om af en toe een dip te ervaren. Bij Beyond weten we hoe we met motivatieproblemen van onze cliƫnten omgaan en geven we praktische tips om je sportieve drive weer terug te vinden.

 

Zo vind je je sport drive terug wanneer je kampt met motivatieproblemen

1. Varieer je trainingen

Bij Beyond wisselen we om de zoveel tijd van trainingsroutine, of voegen we andere elementen toe. Variatie houdt het leuk en uitdagend. Deze veranderingen in de programmering steken wij progressief in, zodat jouw lichaam zich blijft ontwikkelen.

2. Stel realistische doelen en behaal deze

We stellen altijd korte- en langetermijndoelen bij Beyond. Dit kan zo simpel zijn als een bepaald aantal keren per week trainen of het bereiken van een specifiek vetpercentage. Wij zorgen ervoor dat je doelen haalbaar en meetbaar zijn. Zijn je doelen behaald? Dan weerleggen wij ze weer.

3. Train met een sportmaatje

Samen sporten kan je motivatie een behoorlijke boost geven, daarom bieden we bij Beyond ook duo-sessies aan. Een sportmaatje kan je aanmoedigen, ondersteunen en ervoor zorgen dat je blijft gaan, ook op dagen dat je geen zin hebt.

4. Plan je trainingen vooruit

Het liefst plannen we bij Beyond de trainingen een lange periode vooruit. Door de afspraak met jouw personal trainer en jezelf te maken bouw je de routine op blijf je consistent.

5. Reken op de positieve effecten

Onthoud waarom je bent begonnen en denk aan hoe goed je je voelt na een workout, zowel fysiek als mentaal. Bij Beyond herinneren we jou aan de gezondheidsvoordelen en de positieve impact die het trainen heeft op je gemoedstoestand. Vraag jezelf eens af: heb ik ooit spijt gehad van een training?

6. Beloon jezelf en vier je wins

Kleine beloningen kunnen een grote impact hebben. Trakteer jezelf op iets leuks na het behalen van een doel, zoals een spadag, een massage of een nieuwe sportoutfit. Wees trots op jezelf en geniet van het proces.

Close
logo white

logo white